Saturday, June 16, 2012

friday lunch session and kain at kamdar

today's friday!

as im typing this its oredi dah 12.04am
tapi still jumaat la for me ;P

offday kalau jumaat tak sah kalau tak kuar lunch w mommy
alaa kalau i offdays weekdays pun salunya lunch ngan mak tp jarang nak blog
now semangat dari mana nak rajinkan balik blogging
for now la
esok2 tak tau haha

my maksu fetched me and ida at home
phewww i mmg malas nak drive sebenanyaa
makseh usuuuu mek ayang itak!

went lunching at chicago 7

mommy and maksu

 and ida



snap2 kejap sementara tggu our food

 i had this
i prefer lagi ayam mcD and kfc

lepas kenyang suka hati, mak ajak g kamdar
sbb nak beli kain for raya katanya
bkn hari tu dah beli ke mak? i asked her
eh ni lain, hari tu lain
so layankan sajaaa

 suka sbb mak belanja kain
as always lah! ;P

kali ni mak suroh beli kain yg plain jek sebab nak buat kurung lace patching
macam lace tu nanti tampal kat bhgn lengan dan bawah kain kurung
mcm tu la
nanti esok i share few pics cth2 yg ada kat google ye! 
:)

so i pilih kaler mcm orange coklat2 sket
nak kata orange sgt pun tak
for me, its a very nice color
tak penah lagi ada baju kaler ni
its a chiffon btw
sangat lembut kainnya
i penah beli kaler grey yg i pakai masa wedding nieza last april


kat sini terus beli lining sekali
senang!

 mine-fatin's-ida's-maksu's and mom's
ida mmg takleh lari dari pink
and i didnt choose any purple this time
hmmm kalo tak, salu purple saje

bila dah settle semua dlm agak2 satu jam jugak lah, anta la kain ke kaunter
nampak la plak kain cotton polka-love dots ni
alaaaa tantek sangatttttt!
and hello it wasnt rm59 semeter ok
dat price for another kain actually
tengok kat price tag kain pink comel tu siap love2 rm51.60 for 4m
so kenyit2 la kat mak (mak agik!) hahhaa
and mcm biasalah selamat dibayar dgn jayanya
hahahhaha


and here's the kain for me and ida

lime green for me-lite purple for her

this sunday mom's tailor akan dtg ke rumah for sukat menyukat
i takde la nanti sbb keja kan
so bagi baju contoh je la cukup

tak sabar la plak nak tgk hasil keja tailor yg my mum baru kenal tu
hopefully cantek la baju dia buat
harap2 nyalah!

im off to bed now
nak 9gag pun dah ngantok bangat ni
any 9gaggers among my readers here?
hehe

till next entry orait
alaaaa working weekend la plak
bosan ke tak bosan ke itulah punca rezeki
so redha je lah ye

and to u guys, enjoy ur wkends orait!
have a good one! :)

nanite!


1 comment:

mMoOnN aAlLeEaA said...

raya sakan kitak...hehehehe.