Sunday, August 7, 2011

a day before puasa

hye u all

alhamdulilah dah masok 7hari puasa
tggal lagi 3mggu nak raya.eh.
hhhhaha rayaaaaa excited kan

sejak puasa ni takde idea nak update apa
salu update perkembangan kat twitter jek
pics pun jarang amek.

godek pics before puasa ada plak yg x update
hehe
so ini cita a day before puasa
kiranya ahad mnggu lepas
jgn ingat i kuwa lunch plak k :P

sebab ahad tu i keja n sempena nak puasa the next day we all ramai2 kuwa g lunch
we went to RJ ayam bakar
cam biasa i ordered ayam bakar special :)

cella-diana-ema

ada lagi sebelah cella tu tp x smpat nak amik pic
we all dtg dgn 2 kereta
dengan lunch break sejam jek mmg x smpat laaa nak lepak lama2
tau2 sampai,order,makan then balik
tak suka tau terkejar2 tapi bukan salu kan so takpe

me n zura yg chantek
dia tunang org k tapi kalo yg sebelah zura tu single lagi
hahhaha ;P

dap!

update ni kannn rasa cam nak mkn ayam penyet lah plak
waaaaaaaaaa
bila ntah nak lepak sungkey luar dgn kengkawan
soon baby soon! :)

after 7days puasa ni kan i lost 3kg!
caya tak caya?
haha
i lagi laaaaaaaaaaaa x caya hahhaa
rasa cam nak melompat jek sbb mmg sukar dpercayai
well i mmg kurangkan makan wpun bukak puasa
sahor mkn oat n fitnesse cereal jek
kdg2 jek nasik tu pun sket lah
air je byk
n kalo bukak puasa pun sama
mkn sket.minum banyak2!

kalo la i teruskan cara i sahor n bukak puasa ni, i'll lost 12kg in a month
will i?

hahaha

eh bln puasa bkn nak kurus
tapi sbb nak rebut peluang beribadat dan dapatkan pahala banyak2!
turun kg tu kebetulan jekkk
tips nya tetap sama, kurangkan mkn :)

so selamat berpuasa hari ke 8.
semoga esok lebih baik dari sebelumnya

amin.


2 comments:

AmirFX said...

Selamat berpuasa Pijot.. Adohh.. Kmk pun berat bertambah sekilo.. Mok kurangkan juaklah sempena bulan baik tok kelak..

mMoOnN aAlLeEaA said...

dekat cney kedei ya fieza.nampak mcm nyaman jak.lupak nak amdah, selamat berpuasa...