Tuesday, March 22, 2011

kursus 2hari

kesian betol dgn blog aku ni
tgk entries for march is only fourrrrr???????????
oh em geee

ok xyah cita panjang2

last week i was selected to join a team building training at TMTC, semariang
the course stat 9-10 mac
2hari kursus!
sukaaaaa jek g kursus sbb boleh lari jap dari kesibukan ofc
aiseh
macamkan busy nau bunyiknya

on first day tu mmg x smpat nak amik pics
sbb jadual packed gila
nk mkn pun cepat2 abiskan

nak cita la kan masa 1st day ni
masa kursus ni me becampo la dgn staf2 yg dah lama dlm company
and mostly are guys
pompuan x smpai 20 la rasanya dari 80 lebeh peserta

sampai2 masa 1st day tu terus dberi kumpulan
ada 4kumpulan semuanya
and im the youngest in d group
satu group ada 20 org camtu la

and tiba la masa pileh ketua, penjaga masa, penjaga markah n such la
i x terpileh jadi apa pun
sbb rasa cam muda kan n segaaaaaaaaaaaaaannn sangat sebenanya
lagipun dok belakang sekali so cam xyah la kan
nama kumpulan we all 'bujang senang'
haha semangat sungguh

lepas lunch adala annouce markah kumpulan semua
and my group adalah tercorot ok!
gila segan sbb org lain markah tinggi2
tak tau la pasal apa tercorot
maybe sebab belum 'warm up' lagi kot
hehhe
and masa tu la ter pk kalo aku jd ketua ni mana tau boleh naik markah?
mana laaa tau kannn

and then lepas minum petang my group leader nak letak jawatan
tanak jadi leader dah sbb dia x rasa yg he's capable to handle the group
so masa ni trainer mintak kitorang bincang n appoint leader baru
and aku lak suka suki tunjok2 kat my group members nak sapa jd leader baru
sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii dorang suma pakat nak aku jadi leader!!!!!
hahaha mmg funny masa ni and im so proud at the same time
me? leader? oh sungguh tak sangka

bila me jadi leader ni kan semangat dia lain macam
they listened to what i ordered, and mmg best lah!
tau je la kan dlm group ada 3 org jek pompuan
yg lain semua guys and thank God they were very spirited and cooperated
sukaaaaaaaaaaaa!

so bila second day tu, tiba lah masa nak announce markah kumpulan for the previous day
we were no 1 ok!
dari tercorot which is no 4 boleh melonjak naik ke no 1
hahaha
gila best masa ni
siap trainer bgtau "look at this group, they accept the changes and now they're leading"

wah bunga2 ok! im so proud of my group members!
:)

jom layan pics jom!

suasana

tgk ada tag "leader" lagi kat my nametag
hahhaaa

lepas lunch ada session bersama staff yg bakal pencen thn ni
ada 4 org staff
tgk rupa cam muda lagi rupanya dah nak masok 55thn hehe


yg tgh berucap ni en lasimin kalo x silap
he's so proud to work in this company sbb dgn duit gaji tu la dia bagi mkn wife and anak 9org
and some more now anak2 dia semua berjaya
masa ni la rioh sangat sbb dia sebut anak dia keja apa dan kat mana sorang demi sorang
sampai la anak bongsunya yg sedang amik ijazah kedoktoran
haaaaaaaaaaaaaaa kau
mmg dia bangga sangat2
my eyes were teary dat time
sbb dia naik pangkat dari bawah sampai la skang ni
sungguh inspiring i tell u :)

me with others


us with trainers


i learnt a lot from this course
wpun penat tp sangat membakar jiwa utk bekerja lebih bersungguh2
keja mesti ikhlas
bkn sbb nak dapat gaji jek tiap ujong bulan
keberkatan tu perlu ada
tak gitu?
:)

hope to update more often lepas ni
take care u all

xoxo!

3 comments:

monalea said...

hebat kitak...cayalah....

f.i.e.z.a said...

kak lea:

unsangkarable bah hehhe.mula2 takut juak tp dah dsokong oleh team members ya lah alu suk hehe

Mama_Nabihah said...

teringat mek masa kita team building dolok. x sangka juak group kita juara.. hehehe..