Sunday, August 10, 2008

major blackout

yesterday, dlm kol 5pm camtu me, fatin, ida n mama g d the spring to do some shopping..
since i have my day off, so apela salahnya temankan..supir so called!~
pas fatin n ida beli cute tops at DnD and my mum beli pyjamas at FOS,we all nak singgahla kat Padini sbb kak ina pesan mintak belikan jeans n some baby Tees..
baru jek halfway jln pas kuar dari FOS, tetiba black out!!
ingatkan kejap jek la..so we all pun dudok la kat bangku jap..
after 10mins still x ok jugak, we cancel la nak g padini..
singgah kat big apple jap mkn..
tgh2 mkn dgr la org sok sek ckp seluroh swak black outs rupanya..
mmg major la ni kalo dah seluruh swak kan..
then ingat nak balik terus, my mum nak singgah plak jap beli groceries kat Ta Kiong..
mmg gelapla sbb ada emergency light jek n the counters were using the battery supplies to keep on doing the business..

fatin dlm kegelapan d Ta Kiong.


the funny thing happened when my mum tgh2 nak membayar tu, tetiba battery habis n system down..sib baik smpat scan the candles..hee~
half of groceries tu x boleh nak dikira pasal x boleh scan..hhuuhu
mmg gelabah la officer kat situ aku tgk..
dlm kol 8pm we all headed home..
jln sangat gelap gelita..lampu jalan pun xde..huhu..
mmg slow la aku drive..
dlm kol 845 camtu, barula ok balik..
alhamdulilah..
x boleh nak bayangkan tdo without the fans and all..
mndi pun sejok jek kalo xde heater..

dlm kol 930 aku kuar lagi sama nieza..
g isi minyak full tank then lepak somewhere sampai kol 12 then balik umah..

u can read this to know more about the blackouts..

4 comments:

shnrianna said...

ya fatin ka tiang ya tek?..confius?

f.i.e.z.a said...

shnrianna,
fatin la kak sue..hahahaha.lucu ktk eh..

Anonymous said...

huhu.. blackout. bis kaki mek kembang2 d gigit nyamok. bila api sdh nyala, bls dendam ngan nyamok, spray seluruh umah... wahahahah... kakya tek off lg... lalu lepak luar umah ngan parents pa tek umah dah berbau spray... jejejejej..
-nyza-

f.i.e.z.a said...

nyza,

kmk masa ya tgh shopping.nang potong la za..
lucu bau spray..kmk nasib la kejap jak.in 30mins alu ada api balit..mun x sama juak kita berspray d umah.. ;)