Thursday, July 27, 2017

grand lexis PD

 Hye readers tersayangggg

today i nak update on my birthday trip :D
hubs booked a night stay at the grand lexis PD on 8th of july, saturday
just to celebrate my special day
lom abis rupanya celebration tu kan hehhee

i as a birthday girl mestilah happy diraikan :)

we all gerak dari rumah jam 12 camtu singgah lunch kat Sebulek
pastu terus ke PD
dalam 2 jam camtu baru sampai sbb jammed kat Tol PD
biasalahkan weekends PD ni mmg sesak

the lobby
the registration was fast and easy
and tunggu kejap for buggy car
this is my first time naik buggy and i was super excited!!



just look at my face hahahhahaha
walaupun bilik tak jaoh mana but stillll
:P


 the huge room!

semua bilik kat sini got two kingsize beds
mmg besarrr sangat 

and the main factor we chose this place is
got private pool!!!


nak skinny dipping ke boleh no hal hahahahhahaa
as if kan!!!

sempat la berendam ptg tu best la kan takyah nak tutup kepala ke apa
bukan org nampak pun

lepas swimming terus lapaaaaa gila and we didnt buy any titbits
so room service it is :D

 the club sandwich

lepas tu jalan2 area hotel
sementara tunggu maghrib nak masuk tu kan
best jeeeeee jalan2 ptg
the view was soooo pretty :)



malam tu we went for seafood dinner
tapi tak kuasa nak amik gambar
penat hahaha

esoknya we went for breakfast
and i was excited because i have a spa appointment at 10am
i called receptionist siap2 request for late check out
sbb session abis dalam 2 jam macamtu

breakfast situation 

the spa located at level 2
tak jaoh pun dari tempat breakfast

i dah lamaaaaa teringin nak pegi spa for massage
tetiba a night before tu hubs asked me to choose a package
so i chose a bali body massage and lulur 
sampai2 tu nak register dorang kata dapat diskaun 20%
seronok sangat!



sedaaaappp betol lepas massage and my skin was so smooth lepas lulur tu
siap mandi lagi situ hehe
i biasa je buat sendiri tapi kalau org buat lagi best
rasa macam princess plak k
sekali sekala apa salah nya kan :)

kol 1pm we checked out and had to say goodbye to grand lexis

i really enjoyed my time here and tak puas laaaaa satu malam je
nak lagi datang sini hehhe
insyaAllah one fine day

to dear hubs,
thank you for everything
i love you so much :D




No comments: