Thursday, June 25, 2015

Akad nikah, 25 Disember 2014

 Salam readers yang disayangi :)

Today marks six months of being married
I couldnt be happier. Really.

So sempena meraikan enam bulan menjadi isteri, mari kita update hari bersejarah tersebut.
Mengimbau kenangan pada Khamis, 25 Disember 2014 lepas

Akad nikah dilangsungkan pada pagi khamis di kediaman saya di Petrajaya Kuching
Awal suboh dah bangun dah wei cam tak percaya yang im waking up to be a wife :)

Mak andam datang dalam kol 7 camtu
masa tu i tengok sunyi lagi kat luar khemah dah ada cuma meja2 belom didirikan lagi
malas nak risau cos my brothers will take care of it

Sebenarnya kan i ada satu cerita nak share
Duluuuuu dulu la i memang nak akad nikah i nanti akan jatuh pada public holiday
Sebab kalau anniversary takyah la nak amik cuti kan kalau nak celebrate

And then bila nak tentukan tarikh tu i dah carik dah eh bila nak akad ni
Then i saw 25hb tu khamis and boleh buat sanding nanti jumaat malam
Cantek sangat dah
So i tell my fiance back then and he agreed terus buat persiapan kawen
Kejap jek dah hujong taun tau
So moral nya di sini, keep on dreaming. They might come true :D

Masa rombongan datang i dalam bilik lagi and kawan2 i semua dalam bilik menunggu sama
Ishhh nervous part ni bang anggg rasa nak pengsan
Tapi kalau ikutkan jadi lelaki lagi nervous ye dak? hehe



Ketua rombongan is my MIL :)

Rombongan pihak lelaki agak ramai 
Semua datang dari Bintulu, Oya, Miri jaohh okkk
Terharu plak kita :')

Dalam kol 10 am camtu org mintak i keluar utk ke pelamin akad nikah
Masa ni cam tak caya okkk
Eh im getting married!!
Bobet jadi pengiring i bawak ke pelamin 
Macam masa i bertunang hari tu pun bobet jugak :)





Masa ni nak kena isi borang kawen. My hubs masa tu serious gila muka takott iols.
Yelah dia yang nak berjabat dengan kadi, kita dok kat belakang dia jeeee hehe


i love my make up my baju my bunga semua2 lah i suka :)



Glamour kejap that day hehe



 this is real deal baby! :D

Alhamdulilah dengan sekali lafaz, i dengan selamatnya menjadi isteri orang
Im so happy that time akhirnya panjang jodoh me and him 
Bersatu sebagai suami isteri
Pada my readers yang lama dah baca my blog tauuulah liku2 pencarian cinta agung
Its like a battle 
U sometimes lose, sometimes win sometimes lose again
But this time it ends with a joyful ceremony
Nothing can describe how grateful i am at that time

 Senyum syukur 


My hubs gave me RM120 and a gold bracelet from Habib as my mas kawin
I also got a pretty diamond ring which we bought together at Pavillion.


 First salam with my husband


:')

Look how happy he was
:)





Lepas akad ada bacaan doa dan berzanji
Bersanding kejap masa tu sementara tunggu bacaan tamat.






Lepas akad ada acara makan nasik temuan dan potong kek
Tapi yang tu nanti la kita update k

Its been six happy months together with my husband
What i can say is it fulls with ups and downs
Nothing goes smoothly especially baru kawen kan
You tak kenal sangat pasangan you and i admit penah la gadoh tp gado bodoh2 je takde la tengking ke apa
Its just a phase every normal married couple have to get through

My husband is sangat penyabar orangnya kadang2 pemarah jugak
hahahaah
Yang penting ikut cakap dia, taat and jangan buat dia marah lol
Sangat caring and loving pun ye and im thankful i have him in my life

Mula kawen tu dia dok KL and i kat Kuching
I mintak transfer bln mac, bln april dah keluar results mengatakan i dapat tukar kuatkuasa 11 Mei
Tapi i tangguh sampai 18 Mei

And here i am now working in Putrajaya and currently staying at Cyberjaya
My hubs now keja di Kuantan every Friday akan datang jmpa kita
hehehe

Tu jelah kot nak cita
Will blog more soon k!

Take care! xoxo


4 comments:

A.I said...

Hepi 6 months anniversary ^_^
semoga kekal bahagia hingga ke hujung nyawa..amin

Coffee Girl said...

Happy 6 monthsary! Singgah sitok lok. :-)

ztie said...

happy anniversary. semoga terus disirami kebahagian. Just remember communication is always the key. hahaha ok. memberi advice lah pulak.. hehe sorry deng.. anyway. u look great in white!

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)