Monday, September 29, 2014

al kisah my baju for akad nikah

last wednesday i went to teman my mom hantar kain buat baju
we went to our favourite tailor, Jessica who owns Fancy Centre at Wisma Hopoh
i already sent my kain for my baju akad there earlier
rasanya 2 weeks ago la

yup i memang nak Jessica buat my baju akad
sebab salu dia yg buatkan my kurung raya
heehe
and for this special occasion i nak dia buatkan

so masa i gi kl hari tu my mom mintak belikan kain lace for her baju
i belikan la 2meter
ingat nak beli prada lace tapi cam keras, kain tak sedap
so i pilih yang ni je




my mom matchkan dengan chiffon kaler nude
memang lawa

so masa my mom bincang with jessica design baju dia, tetiba jessica said "haa your kurung dah siap. dah boleh fitting before i start with the patches and beadings"

waaahhhh dah siap meh?

ala baju simple jek kan
yg basic kurong jek

awhhh excited nak try hehehehehe



kurung simple jek kaannn
before the beadings and patches works
:)

had to alter 2 inches yawlss!
macam besar jek she said
longgar la fieza katanya
"are you on diet?"
"NO!"

i mkn biasa jek kot
bkn ada azam nak slim pun wahahhaha
okayla tu dah kecik 2 inches
aiseh
;P



fefelingggg

oh ya the veil also dia buat nanti
akan jahit patches manik semua lah
baru dia berat and terletak jek atas tudong nanti



this is how basically it looks like soon
kain lace patch ni jessica bought it in singapore
memang chantek sangat masa pilih kain tu memang rambang mata
last2 i pilih ni je
simple but sweet
at least for me, the bride to be
hehhee

yg penting tak ketat sbb nanti nak kena dudok bersimpuh kan
hahahhaa kena banyak ruang tu ;P

sekian saja cerita baju akad i
fitting would be in november
:D

till next entry

salam sayang,
fieza






No comments: