Tuesday, June 3, 2014

the memorable february

hai readers!

fyi, today maseh cuti lagi di sarawak
esok baru keja

so di sebabkan saya tidak ke mana2 cuti ni mari kita blogging
dah 4 bulan bergelar tunangan pada en yakup baru nak update
sorry la ye kalau ada yang menunggu
ada keeee? :P

lemme update with hantaran utk i that day
5 dulang berbalas 7
semua hantaran are done beautifully by khaiweddingdeco



kain pasang given by Juzz my bff

 chocs 



 cincin emas for tanda
diamond ring for cincin tunang

cincin ni ada cerita dia
cincin tunang dah beli bulan nov
bila dia datang in december ajak i shopping hantaran
sekali dia kata jom beli cincin 
eh cincin lagi?
cincin tanda lah sayanggg 
owhhh kena ada eh?
hehee

i seronok je kaannn
beli plain je gold ring 
:D

 handbag idaman
:)

 jadore perfume set
i memang lamaaaa suka bau ni


and here is my mini pelamin
this is beyond perfection
i told khai to make me a simple one
dorang tgh buat2 tu i kat dalam tau
bila kuar je tengok i macam nak nangis
lawaaaaa nyaaaaaaa
ni bukan mini dah ni
hahahaha

thanx khai from khaiweddingdeco
u are the best!
i dah booked dia for my pelamin akad nikah :)
tak nak org lain hihi


dlm kol 1030 pagi camtu rombongan lelaki dah sampai
rombongan ni dari bintulu and mukah
kata jodoh org bintulu kan
:)


 my future FIL :)

my bff semua jadi reporter masok bilik
rombongan lelaki dah datang dah fieza!
jantong aku ni macam nak pecah dah
hahaha

nervous siot
and then ramai plak yang datang masok bilik tgk bakal tunangan org ni
kwn2 callcenter TM dulu pun ramai yang datang
semua yg i invite datang okehh
tengkiyuuuu sangat!
meriah uols!

and then tiba lah masa yang dinanti
chewah!
fieza, dah boleh keluar dah. jom kata bobet
waaaaaaa menggeletar
sempat selawat banyak2 mintak tenangkan hati :)


 with bobet yang siap pegang my tangan kuat2
i love you bobet!

bila sampai kat dais i dudoklah kan
waahhh macam mimpi kauuu
tak sangka betol nak tunang2 ni
plan asal ingat nak merisik je
haahha

my future MIL pun sarungkan both cincin on my jari manis
nervous gila 
hahhaaa
tapi bahagianya masa tu Tuhan je tau
Alhamdulilah Ya Allah :D

 happy!

selepas upacara sarung cincin, kemudian wakil kedua belah pihak pun tandatangan di Watikah Pertunangan
kira dah selesai
siap my uncle cakap ni maknanya dah kena cop
tak boleh dah nak tgk other guys
oh yes uncle, im done looking
i just want my man :D


 bacaan doa selamat

masa ni my tunang takde
dia kat luar rumah with his friends
bila selesai je baru dia masok

i still remember how he looked at me when he first saw me after the ceremony
that smile awwhhhh im so blessed having him in my life

 turn dia plak salam2 all uncles

 with my dad and brothers. 
 baru lengkap 6 adik beradik
from left is my abg as abg kedua-abg amat abg no 3-tunang-me-abg syahrul abg sulong-saiful adik lelaki-yg dudok is ida my adik bongsu

suka pic ni hhehehe

 my big family!

 with mommy and daddy

 with his family. adik no 2 tak dapat datang. 

 with the whole rombongan lelaki
terharu okayyy
dorang datang semua dari jaoh naik flight siap
from bintulu and mukah
:')

with my bffs
semua pakat pakai merah
very chantek in the picture
i owe these girls so much
banyak dorang tolong
thanx sayang2 ku sue, bobet, nieza and juzz :D

freestyle katanya

i superlove this shot! :D

potong kek tunang :D

the cake is sponsored by kak Nora my SIL
thanx a lot
actually on that day semua abg2 kakak2 ipar sponsor macam
ada yg beli ini lah bayar itu la
thanx a lot
murah rezeki bertunang ni
seronok :D

 suka la tu? hahhaa

with his bestfriends, hubs and wife
aji and acherm

teringat lagi dulu my tunang ajak i pegi lunch date at pullman with this couple
nebesla jugak sbb tak kenal 
now dorang datang at our engagement
hehehe

our hantarans :D

alhamdulilah now dah 4 bulan bertunang
nothing much la just that dah ada ikatan yg lebih dekat
makin sayang lah of course
bila dah tunang ni baru lah tak segan nak pegi umah kan
in fact last month i pegi bintulu nak jmpa family dia
siap short trip to miri to see her auntie lagi
hehe seronok
will update on it nanti

now we have 6 months to get ready for the big day
dia di KL, aku di kuching
dah setahun dah LDR
so far so good
he treated my like princess everyday :D

dia jenis kuat kerja plus dah dapat permanent position at UK based O&G company in KLCC
(senanglah i nak sopppingggg lol)
memang busy okayyyy
tapi ive to understand
dia busy camana pun he will whatsapp to tell me he is safely home
thats just enough for me

yang penting is understand each other

semoga ikatan kasih sayang teguh hingga ke jinjang pelamin
in december insyaAllah :D

till next entry
byebye!

3 comments:

Ayshah Abdul Rahman said...

AWAK GOOD LUCK.

SWEET SANGAT BACA..
:)

green apple said...

wahh ini blog dia rupanya, selalu nampak gamba profile dia je kat FB :)

twinscraftlife said...

안녕하세요! Hi~! this is twinscraftlife^^ We sell handmade crafts^^ pls visit our blog shop^^ 꼭 오세요^^ twinscraftlife.blogspot.com