Tuesday, February 11, 2014

majlis pertunangan yours truly 01.02.2014


its been a week now since i have the title tunangan orang to my beloved man, mohd yakup
alhamdulilah the day went well so amazingly wonderful

majlis pertunangan fieza and mohd yakup
venue: rumah saya
tarikh: 1st february 2014
masa: 1030 pagi

okay i now nak recall balik on that day
it was on a saturday morning
memang  bangun awaaaall gila dalam kol 5am camtu okk
ya ampun nabesnyaaa

lepas subuh semua i had a breakfast sbb mesti alas perut
kang lapa susah kan
then lam kol 8 camtu my makeup artist wasehh alah yg mekap ni kwn i jek pun
jojo my ex colleague masa kat TM dulu
i memang suka dia mekap
sbb sukaaa sangat i penah cakap kat dia "mun mek betunang ktk mekap kmk k!"
so since i penah cakap kat dia macamtu haruslaaaa nak dia jugak mekapkan kita on my day
after sejam kot mekap, inilah hasilnyaaaa!
taraaaa!

fiezapurple very the

dlm kol 10 pagi macam tu jemputan mula ramai
i buat majlis kecik2 jeee tak sampai 200 pax pun i jemput
sebab majlis tunang jek kan
kalau wedding nanti haa semua akan djemput hadir

pics taken from my fb, kwn2 punya fb i download je
official photos will be given in cd soon
yg tu akan ada part 2 la
i share pics hantaran semua k
yg ni semua campor2 nak tggu kang lama pulak

here is my mini pelamin
done by khaiweddingdeco
google jek korang akan jmpa blog dia


cantek tak?
heeee
im soooo in love with my dais
i rasa macam tak caya akan ada dais macam ni
sangat chantek in picture and off picture

masa khai buat pelamin ni hari khamis dia dtg with another 2 assistants
mula2 dia buat simple jek i tgh busy siapkan doorgifts
bila i tgk lagi sekali waaahhhhhh!
chantek sangat ni
ni bukan mini pelamin lagi dah ni
hhehehee
alhamdulilah
thanx khai buat ahkak teruja sangat rasa macam princess atas mini dais sendiri ;P

oh lupa nak cerita
dlm kol 8 camtu ada bunga girl came to my place
nak hantar hand bouquet yg i ordered before
i order kat dayang, dia keja kat satu famous florist ni
kan i betunang masa CNY dah pastilah kedai tutup kan
nasib baik lah ada dayang ni tolong buatkan
12 kuntum fresh white and pink roses
sangat chantek! sukaaaa

dah siap mekap semua ramai la kawan2 datang siap masok dlm bilik
esp my ex colleagues kat TM duluu
lama gila tak jumpa

then tak lama lepas tu bobet told me that rombongan lelaki dah sampai
wahhh macam ada drumroll plak dlm perut aku masa tu
nabesss sangat!

dlm masa 10mins lepas tu bobet cakap i have to go out now to the living hall
ya Allah masa ni terketar2 lutut semua apa lah ada
sejok kaki tangan ni ha
hehehhe

i selawat banyak2 mintak tenteramkan hati
mintak ketenangan kekuatan semualah
then bobet iringkan i jalan keluar
sib baik ada bobet
i memang tak boleh dah nak jln sendiri

bila i dudok tu i nampak semua dah ada kat luar
kecuali my tunang
dia tunggu kat luar sampai abis ceremony



then tibalah saat upacara disarungkan cincin oleh bakal ibu mertuaku
menggeletarrrr tangan ni baq hangggg!
ahahaahahhaaha
kompomla menggeletar khennnn
i rasa semua yg penah betunang dah rasa apa i rasa kot
takdenya kau nak selambe ye ye jek depan bakal mil
hehe




here are my rings
satu cincin belah rotan as cincin tanda
and my cincin tunang is a white gold with seven tiny diamonds on it
which i love so very much
i picked that ring because it represents my bday date hehee (thanx sayang!)
bln dec lepas dah siap beli sempena sale habib :)

lepas abis baca doa selamat, jemputan dijemput makan
my fam and his family sambung sesi begambar
seronok!

my mum, my tunang, me and his mom

hantaran adalah 5 berbalas 7
nanti cita lebih lanjut hantarannya k :)

muka happy!


my family!


since the day i officially in a relationship with him i never posted our picture together
so now dah bertunang dah boleh dah kot share his pics here as kenangan
:)

mr y and me!
i love this pic so muc
we looked soooo happy here :D

cake cutting!

the cake was given by kak nora and abg as for us to share w family members
seronok time ni
macam2 pose!

with my bestfriends for life!
thank you for everything juzz, bobet and nieza
i surely cant repay all your kindness for me
for being there, for sharing my happiness, for contributions, for all the gifts given
may Allah grant you guys with endless happiness :)

with anak buah kesayangan!

alhamdulilah syukur for this nikmat dan rezeki
i finally selamat menjadi tunangan orang
menjadi tunang kepada insan yang paling disayangi
he is my missing puzzle which i looked for so many years
akhirnya jumpa jugak!

over all it was a wonderful engagement ceremony
makan sedap, jemputan happy no hiccups sangatlah
it just went sooo smoothly i kept on saying alhamdulilah the whole day

nanti i share more pics soon
album dah siap tp cd my official photog tak kasi lagi
maybe esok kot
nanti i update pics jek utk tatapan readers lama dan baruku

here is the vendors for my E-day

mini dais+hantaran for both sides: khaiweddingdeco
catering: patimahmail catering 
mekap: jojo (if you interested can ask me for his no)
my baju tunang: custom made kurung moden with sulam tebuk+heavy roses beading by city tailor
my hand bouquet: dayang
my tunang cake: by tecauldron (google jek)
my doorgifts: cupcakes by anor
my official photog: en mazlan my mum's friend

doakan ikatan kami kekal ke jinjang pelamin insyaAllah
wedding will follow suit hujung tahun ini in december
tapi tarikh akan ditetapkan kemudian

omg im getting married in less than a year
gulp.

;P

okay till then!
xoxo
















4 comments:

ztie said...

time2 macam tok la best utk ktk update ktk pun wedding preparation. U going to miss it sooOOooo sooo much later on. and akan godek godek blog utk recall back.. hehehe sweet~.. anyway, congratulations again ..

kmk suka white gold pun ring ya unfortunately kmk sikpat pakey ring mcm ya. jd hanya tinggal kenangan laa....

Tia said...

congratulations sweetie!!!!

Ms Tikot said...

Congrats Za, kacak baju ktk ;-)...

lia lyana said...

sayanggg ur eday is soooooooooo pretty and cute!!!!

im counting days =P preparing for eday jugak ni! hehe


visit la nt!: http://algettingmarried.blogspot.com/