Tuesday, January 21, 2014

preparation for E-day next week!

salam my readers
dah 21hb dah ni
nebes ni
;P

actually i was busy with my E-day preparation these past few weeks
ke sana ke sini nak carik hantaran bla bla
nak hantar deco lagi nak book mini dais caterer segala2 nyalah
ingat malas nauu nak update tp blog ni lah yg akan simpan segala macam cerita nanti
dlm IG tak best sangat nak update sbb kecik jek ruang nya kan

let me start with the E-day card
actually tak teringat langsung nak buat kad ni uols
sbb ingatkan tak penting
until i whatsapped with juzz and she said org nak buat kenduri doa selamat pun siap ada kad
ko yg nak bertunang ni takkan la takde hahaha
okkkkk mana nak alert ye tak?

so i google la kad2 online ni kat images semua
and i found a design sgt comel
and i sent the pic to oon in japan(oon is my dear friend yg tgh pursue Phd there)
dia ni terer kalo bab2 design photoshop semualah
harap aku ni lukis basikal pun tak lepas

after a week she sent me an email of drafted design
drafted pun dah lawa
after edit sana sket sini sket and here is the outcome
tadaaaaa!



lawa kan?
thanx oon for this beautiful card :D
i really really appreciate your help
mwah!

wahhhh macam tak pecayeeee plak our names will be together in a card
actually the design has a story behind it
nampak tak nama weols dlm tu
kiranya cincin tu adalah ikatan awal antara kami; yang dah kapel for more than a year now
that colourful diamonds actually the colours he brings into my life
he completes me
he makes me happy all over again
he treats me so good i feel like i dont deserve this at all but im glad i have him

oh im all sappy right now sbb macam im getting engaged after what ive been through
ive in sooo many relationships
sakit hati one ditipu dihina diherdik ada yg parents tak suka
ada yg tak suka i gemok ada yg compare i with his ex
ada yg nak kita sbb nak pinjam duit
ada yg nak kita as a doormats
macam2 but i never stop looking and waiting for love

finally i met a wonderful man
who is willing to be all by my side
who never compares me with anybody
who appreciates me
who loves to eat my simple cooking
even my egg sandwich got his compliments berderet2
:')
i love him to bits

i printed this card tak banyak pun
untuk sedara terdekat jek :)

for my E-day mini dais and hantaran deco i picked KhaiWeddingDeco to do it all
for him ada 7 dulang
for me ada 5 dulang
semuanya khai akan deco nanti

i went to his house last saturday night to discuss the hantaran concept, the colours i like and the design of the dais
khai is such a humble man, a soft spoken senang bawak bincang
im sooo happy boleh jadi client dia
seronok bincang sambil2 tgk koleksi pelamin kat ipad dia
me and bobet was in awe with his beautiful creations
serious.
boleh google je khaiweddingdeco and view his blog from there
i dah lamaaaa suka pelamin2 dia sbb i followed his IG
alhamdulilah ada rezeki dapatkan khidmat dia

dalam banyak2 tu i paling minat yang ni :D

lawaaaaaa kan????

yang ni mini jek
korang tak tgk lagi yang pelamin kat dewan, rumah kat khemah semua lawa gilaaaa uols
i macam berkelip2 mata tgk
haaaaahahaa

that night jugak i hantar barang2 for him to buat gubahan nanti


atas tu dulang for him
tgh tu konsep mini dais yg i suka
and bawah tu my dulang
semestinya ada element purple ;P

tapi taknak la reveal dulu
once dah siap i share kat blog ni k
kang tak suprise plak
heehhehe

baju tunang i hantar kat City Tailor
for custom made beading and design
alah design kurung moden jek and then kasi sulam tebok and beadings
heavy baju ni tau bila i try
i sukaaaa sangat and bila try depan my fiance to be diapun sukaaaa
:)


adat kat sarawak ni bila bertunang kena ada watikah pertunangan
watikah ni akan dibawa oleh pihak lelaki utk diserahkan pada pihak perempuan
ada nama yg bakal bertunang
duit utk buka mulut
duit adat bertunang
plus akan dinyatakan ada cincin dan hantaran2 sekali


this draft of watikah is specially made by my future MIL
she emailed to me for me to insert the IC numbers and such
nanti i akan print kat kertas lawa2 sket

caterer i dah book guna khidmat Patimah Mail catering
jemputan tak ramai dlm less than 200 pax sahaja
very intimate for close families and friends
jgn kecik ati kalo i tak jemput k
kahwin nanti i jemput ramai2 ;P

apalagi eh nak ready
ohh yess for doorgifts im so lucky when bobet wanted to sponsored
alhamdulilah dah ordered cupcakes dah
thanx bobet!
and to nieza and juzz thanx sponsored barang2 for him and for me too :D
i love you guys!

cant wait to meet up next week with my girls
pelamin insyaAllah akan dipasang next khamis malam
my fiance to be will arrive in kch next tuesday
his family akan dtg from bintulu hari rabu and some of them akan dtg khamis and jumaat
oh my

sbb 1st meeting hari tu merisik i mean modern way jeklah just kenal2 kat pullman in october
how time flies kan
am gonna be someone's tunang next week
doakan semuanya berjalan lancar k!

love from me yg debab mokmok sikmok diet sikduli bambam
hahahhaaa


will update more soon insyaAllah
goodnight!

2 comments:

Ray said...

Tahniah Fiza...

Doa2 semuanya selamat and lancar. Jaga dirik bait2 kelak dah tunang.. Darah manis kata urang :)

Khairul Antasha said...

tahniah ktk! sik lamak gik ya. moga dipermudahkan segala urusan. lamak x nyengok blog..